Helsingborg i mitt hjärta❤

Vi hade bestämt oss för att fira våran dag som också kallas för alla hjärtans dag i Helsingborg. Dels för att vi gillar den staden och dels skulle vädret va lite bättre där. Minusgrader och snö är förödande för min kropp så nu är vi inte sams min kropp och jag. Trött men måste göra något för att glömma värken en stund. Roger hämtade mig direkt efter jobbet, hämtade lite mat mm och åkte och latade bilen. Jag bäddade ner vid bordet och bäddade med kuddar och filtar, där somnade jag gott sittande med bälte på.
Efter att ha avslutat jobbveckan på covidiva så sov jag förvånansvärt bra! Helsingborg bjöd på strålande sol men tyvärr en kall vind. Väl i lä var det ljuvligt! Vi gick ut och promenera, åt en go lunch på en tairestaurang på sundstorget och njöt av att se Helsingborg igen. Ställplatsen låg perfekt nere i norra hamnen, parapeten.
Jag behövde en powernap innan vi började med go middagen som verkligen blev go 🥰 chillimarinerade räkor på en bädd av syrad rödlök syrad gurka och mango smakade så vansinnigt gott!
Oxfilén vi köpte från Mattias är så gudomligt god! Blev en bit på färsk ravioli, kronärtskocka, kantareller tomat och basilika...Köttet toppades med ett smör som lyfte rätten till himlen 🥰 smör,rosmarin, balsamvinäger parmesan mm
Istället för efterrätt blev det chips med riktig löjrom till yatzyn...
Vilken mat man kan laga i en husbil! Allt går om man vill😊 Lördagen var lika fin som fredagen men blåsten var också kvar... Mysig promenad efter frullen idag igen i stan som är sig lik men med väldigt lite folk ute...vi hoppade lunchen, blev en semla och en irish Coffee i bilen istället.
Valet av restaurang, Ohlssons skafferi visade sig va en fullträff! Carpaccio, torskrygg och goda italienska ostar som serveras med klockrent vin! Vi rullade tillbaka till Svea! Frusen som alltid avslutades kvällen med en Irish 🥰 Slocknade allt för tidigt men vad gör väl det när man mår så gott ihop.
Visst längtar vi efter ett fritt liv utan alla begränsningar nu....och VÄRME!!!! Hoppas på lite varmare väder nästa resa med Svea så vi kan testa våra nya stolar och bord