En extra ledig fredag 25 juni

Tänk att man kan bli så glad för en extra ledig fredag, visserligen ett byte så passet måste ju jobbas igen, men ändå! Vi slängde ihop grejer för att kunna övernatta i båten och åkte så fort Roger slutat jobbet. Solen sken och det var rekordvärme ute, 29 grader. Vår plan var att lägga i båten i Nordön och sedan förhoppningsvis kunna övernatta i båten vid Pater noster, en magisk plats enligt mej❤ Vi hade tur! Det fanns ledig plats och de enda sön skulle vara kvar var de nya ägarna, några par som arrendera stället i 3 år. Dom grejade för fullt och ska öppna vandrarhem/bnb plus café nu i veckan! Häftigt att våga genomföra en dröm!
Vi testade vår lilla Gasgrill från Ullared och den lyckades leverera allt från bacconlindade musslor, heta räkor potatis i folie till en supermör rostasfile! 9 av 10 poäng!
Blev så mätta att osten fick vi spara till sen. Solen började gå ner ock vi tog med en flaska bubbel, 2 glas och satte oss under fyren. Utsikten över havet och solnedgången var magisk😍
En kväll att minnas i vinter... Vi hade köpt en jättebillig gasplatta på Biltema vilken var perfekt till morgonkaffet och de kokta äggen! Mycket snabbare än Triangakök! Efter frukost åkte ut och fiskade, havet var så gott som spegelblankt och makrill nappade. Tyvärr inte mycket annan matfisk men det gjorde inget! Fyllde häcklan och rätt ner i kylboxen... men då hämnades en av fiskarna, den studsade upp och kroken satte sig i min hand...djupt och illa. Försökte få ur den med både tång och skalpell men den satt där den satt...så jag fick täcka över den tills jag fiskat klart för dagen. Vi hann precis till jourcentralen kl 16.55! Där fick jag inga pluspoäng för jag väntade med att komma. Fick bli hemma den natten sjuk istället för en extra semester! Svullen och irriterad men med lite antibiotikacreme och rätt förband var handen tillräckligt bra för jobb på söndagen (enligt mej). Men det lilla missöde med kroken spelade faktiskt ingen roll när livet ändå visat sig så vackert!