Los Reyes Magos

Trettondagsafton, årets viktigaste dag om du frågar alla barn i Spanien! Så mycket  större än julen! På juldagen får barnen EN liten gåva sen är det bara en enda lång väntan på att att de tre vise männen,  de tre kungarna, ska komma. Man skriver önskelista och berättar om  man varit snäll eller ej. Har man inte varit snäll så får man en bit kol! Firandet börjar med att  Los Reyes Magos (de tre vise männen)👲👳‍♀️👳‍♂️ anländer  och går genom staden i en parad till platsen  där  julkrubban och kyrkan  är. I Torrevieja kommer dom  med båt! Klockan 17.30 stod jag och resten av Torrevieja nere i hamnen för att se dom komma😂 Vilken upplevelse att se! Det börjar med att det skjuts salut säkert  10 gånger, innan man ser något komma i solnedgången...alla små barn skriker av lycka, folk applåderar !
 
Sedan hälsar Torreviejas borgmästare kungarna välkomna och paraden börjar! Enorma mängder med godis delas ut till barnen,  musik  dans, paraden liknar en karneval som tar drygt två timmar innan den når kyrkan. Halva stan är avspärrad och gatorna är fulla med folk! Aldrig sett så mycket folk i Torrevieja!
 
Ångrar inte en sekund att jag gick ner och tittade på detta, men jag tror Roger ångrar att han valde en förlustmatch med Frölunda på Tv:n istället för  det här! Kvällen  var ett enda stort Wow! 
Vad händer sen för dom spanska barnen? Jo dom äter ett speciellt  bakverk(krans) som ska symbolisera en  krona och i den finns en inbakad kung, den som får kungen får extra lycka och ska tyst önska sig något . Sedan ställer man ut sina skor, där det förhoppningsvis finns en present eller flera när man vaknar på trettondagen  samt en skål med vatten och lite gräs/hö till Los Reyes Magos kameler! Hoppas inga barn fick kol😉 
 
Väl hemma hade vi viktiga Yatzymöten. Tyvärr måste jag måla om ytterdörren och  bjuda på en restaurang som heter Timonel Belchia men jag slipper i alla fall all disk i morgon....
Måste bara berömma spanjorerna för deras smarta parkeringar😂 och lägga in en bild från ditt favoritcafe😍😍😍😍😍